Μυκήνες
Το σπουδαιότερο κέντρο του Μυκηναϊκού πολιτισμού υπήρξε η «πολύχρυσος Μυκήνη».
Πατρίδα του Αγαμέμνονα και ιδιαίτερα γνωστή από τα Ομηρικά έπη
Ο Γερμανός αρχαιολόγος Σλήμαν, ο οποίος ανακάλυψε την Τροία, το 1874 ανακάλυψε και τις Μυκήνες.
Η πόλη είναι κτισμένη πάνω σε λόφο ανάμεσα στις κορυφές Ζάρα και Προφήτη Ηλία.
Η κύρια είσοδος της ακρόπολης είναι η Πύλη των Λεόντων,  φτιαγμένη από 2 μονοκόμματα λίθινα γλυπτά λιοντάρια, που στέκονται σαν αιώνιοι φρουροί πάνω από την Πύλη.
Η πύλη είναι τμήμα  του εξωτερικού τείχους της ακρόπολης.
Ο θησαυρός του Ατρέα  είναι ταφικός  θάλαμος σε σχήμα θόλου.
Η παράδοση λέει ότι τα εντυπωσιακά αυτά κτίσματα κατασκευάστηκαν με την βοήθεια των Κυκλώπων.
Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τον 12ο  αιώνα π.Χ, οπότε άρχισε και η παρακμή της, αλλά η περιοχή εξακολούθησε να κατοικείται μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. οπότε θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε τελείως.
Επισκεφθείτε την ακρόπολη, τους  κυψελωτούς τάφους και το μουσείο, το οποίο άνοιξε το 2004.  Δείτε πολλά από τα ευρήματα του Σλήμαν, συμπεριλαμβανομένης και της περίφημης Νεκρικής Χρυσής Μάσκας του Αγαμέμνονα.
Ναύπλιο
Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδα μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και μέχρι το 1834 όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Αθήνα
Στην κορυφή του λόφου δεσπόζει το τεράστιο ενετικό φρούριο του Παλαμηδίου. Τα 999 σκαλοπάτια μέχρι την  κορυφή είναι μια εξαιρετική άσκηση. Ευχάριστη και πρωτότυπη άσκηση.  Αν πάλι δεν θέλετε να τολμήσετε την ανάβαση από τα 999 σκαλοπάτια, εναλλακτικά υπάρχει πρόσβαση και με αυτοκίνητο.
Η θέα από την κορυφή είναι καταπληκτική αγναντεύοντας την θάλασσα του Αργολικού και την μυκηναϊκή πεδιάδα. Το Ναύπλιο είναι χωρισμένο  σε δύο μέρη: Την παλιά πόλη με τα υπέροχα κτίρια από την εποχή των Φράγκων και των Οθωμανών και την σύγχρονη πόλη με μοντέρνα καταστήματα και κατοικίες.
Περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη δρομάκια, κάντε μια βόλτα γύρω από το λιμάνι, καθίστε στη διάσημη πλατεία Συντάγματος και παρακολουθήστε το διερχόμενο πολύβουο ανθρώπινο πλήθος.
Μπείτε μέσα στα παραδοσιακά μαγαζάκια, ταβερνάκια και καφενεία. Η εμπειρία της επίσκεψης αυτής είναι μοναδική. Το Ναύπλιο έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό στον καθένα μας.
Άργος
Άργος είναι μια από τις αρχαιότερες Ελληνικές πόλεις, κατοικείτε από την εποχή του Χαλκού και
αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Το Άργος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην περιοχή της Αργολίδας και κατά την περίοδο της ακμής του  ήταν πολύ ισχυρό μαζί με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του στο κέντρο της εύφορης πεδιάδας της Αργολίδας κατοικείται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Το Άργος έχει το δικό του υπαίθριο θέατρο. Μπορείτε να δείτε ακόμα τα ρωμαϊκά λουτρά και την Ρωμαϊκή Αγορά. Στο Άργος υπάρχει επίσης ένα μικρό μουσείο.
Ένα μεγάλο μέρος  του Αρχαίου Άργους έχει θαφτεί κάτω από τη νέα πόλη. Η νέα πόλη είναι κυρίως βιομηχανική με κατοικίες και καταστήματα.
Υπάρχει μια καλή τοπική ανοικτή αγορά κάθε Τετάρτη και Σάββατο πρωί.
Η Πυραμίδα του Ελληνικού
Η Πυραμίδα του Ελληνικού είναι η πιο γνωστή πυραμίδα στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο χωριό του Ελληνικού και  δεν απέχει πολύ από το Κεφαλάρι.
Η πυραμίδα χρονολογείται από το 2700 π.Χ.. Είναι χτισμένη από ασβεστόλιθο, είναι το καλύτερα διατηρημένο και πιο σημαντικό κτίριο πυραμίδα που υπάρχει στην Ελλάδα, αν και δυστυχώς έχει υποστεί βλάβη.
Κεφαλάρι
Tο Κεφαλάρι είναι μια μαγευτική περιοχή δίπλα στον ιστορικό ποταμό Ερασίνο, με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Βρίσκεται 6 χλμ νότια του Άργους και είναι ιδανικός προορισμός για σύντομες εξορμήσεις. Εκτός από το να απολαύσει κανείς το υπέροχο φυσικό τοπίο μπορεί να επισκεφτεί την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο χτισμένο πάνω σε σπηλιά. Κατά την Τουρκοκρατία τη χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο και κρυφό σχολειό. Εκεί κατέφευγε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Κάτω από τα θεμέλια του ναού τρέχουν νερά από πηγές. Στις  πρόσφατες ανασκαφές  βρέθηκαν νεολιθικά κεραμικά, ωστόσο, το σπήλαιο κατοικήθηκε πολύ νωρίτερα   σύμφωνα με συμπεράσματα  των Γερμανών  αρχαιολόγων που ανακάλυψαν αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τα τέλη της Παλαιολιθικής εποχής.
Τίρυνθα
Η Τύρινθα ήταν ένα από τα κέντρα του Μυκηναϊκού πολιτισμού με τα πυκνά "Κυκλώπια" τείχη να τη χαρακτηρίζουν. Σύμφωνα με τον μύθο, η καταγωγή του Ηρακλή ήταν από εδώ, ο οποίος και έζησε στον τόπο μέχρι που ο Βασιλιάς Ευρυσθέας των Μυκηνών τον έστειλε να πράξει τους άθλους που αργότερα ονομάστηκαν "Άθλοι του Ηρακλή". Η αρχαία Ακρόπολη της Τύρινθας χτίστηκε πάνω σε ένα βραχώδη λόφο στο δρόμο μεταξύ Άργους - Ναύπλίου, λίγο πριν το Ναύπλιο. Η Ακρόπολη σήμερα τμηματικά φυλάσσεται εξαιτίας των σεισμών που καθιστούν μέρη της μη ασφαλή. Εξαιρετικό ενδιαφέρον εδώ έχουν τα υπόγεια δωμάτια που βρίσκονται κάτω από τα ανατολικά τείχη. Ο χώρος ανασκάφηκε από τον Σλήμαν το 1884-1885 και  οι ανασκαφές συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Επίδαυρος
Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο Αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα αρχαία θέατρα, το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών, είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Βρίσκεται ανάμεσα σε ελιές, πορτοκαλιές και πεύκα.
Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Στην Επίδαυρο έχουν εμφανιστεί  μεγάλοι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί καθώς και η διάσημη Ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας.
Σήμερα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 15.000 θεατές και η ακουστική του είναι σχεδόν τέλεια.  
Υπάρχει  ένα μικρό αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο εκτίθενται  αντικείμενα, όπως τα ιατρικά όργανα, που βρέθηκαν στο θεραπευτικό κέντρο. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη συλλογή από απολιθώματα.
Ολυμπία
Η Ολυμπία είναι η γενέτειρα της πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιερά στον κόσμο.
Η Ολυμπία βρίσκεται σε ένα μαγευτικό ειρηνικό περιβάλλον. Οι πρώτοι επίσημοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν τον 8ο αιώνα π.Χ. και στη συνέχεια, κάθε τέσσερα χρόνια.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του Δία και η τοποθεσία ονομάστηκε έτσι από τον Όλυμπο που ήταν η κατοικία του Ελληνικού Πανθέου.
Ο ναός του Δία βρισκόταν στο κεντρο του ιερού και θεωρήθηκε ως ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Αρχικά, οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα να  αγωνιστούν ή ακόμη και να είναι θεατές σε αγώνες.   Το αγωνιστικό σημείο  εξακολουθεί να είναι σχεδόν ανέπαφο και μπορείτε αγωνιστείτε εάν το επιθυμείτε. Σας δίνει ένα καταπληκτικό συναίσθημα.
Η αιώνια ιερή φλόγα ανάβει ακόμα στην Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια πριν μεταφερθεί  στην πόλη που θα φιλοξενήσει τη σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σε μικρή απόσταση από το χώρο υπάρχει το Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο στεγάζει εκθέματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Αρχαία Ολυμπία, και αυτό είναι που αξίζει να επισκεφθείτε.
Μυστράς
Μυστράς κάποτε ήταν η πιο ισχυρή βυζαντινή πόλη της Πελοποννήσου από τον 13ο έως τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στους πρόποδες του  Ταΰγετου κοντά στην Αρχαία Σπάρτη.
Ο Μυστράς είναι γεμάτος από περίτεχνες  βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια και όταν την επισκεφθείτε μπορείτε να αισθανθείτε τον εαυτό σας θα πίσω στο χρόνο.
Πολλά από τα κτίσματα έχουν καταστραφεί αλλά  αξίζει το κόπο να κάνετε την επίσκεψη. Σήμερα το παλάτι του Μυστρά και κάποιες εκκλησίες βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης.
Στην αυλή του Αγίου Δημητρίου, μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Μυστρά με πολλά Βυζαντινά και Εκκλησιαστικά εκθέματα.
Το 1989 τα ερείπια, το φρούριο, το παλάτι, οι  εκκλησίες και μοναστήρια, χαρακτηρίστηκαν μνημεία  παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.
Ισθμός Κορίνθου
Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα  θεαματικό κανάλι με μια σύγχρονη γέφυρα που συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Πελοπόννησο.
Κατασκευάστηκε  μεταξύ 1881 και 1893 και το κανάλι έχει μήκος 6,3 χλμ και βάθος 8μ.
Εξοικονομεί  περίπου 24 ώρες χρόνο στα πλοία  που την διαπλέουν αντί να κάνουν τον γύρο της Πελοποννήσου.
Το πλάτος της είναι 21 μέτρα και μόνο μικρά πλοία μπορούν να την διαπλεύσουν. Το κανάλι σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως από πλοία τουριστικά.
Αποκόπηκαν και μετακινήθηκαν περίπου 12 εκατομμύρια κυβικά μέτρα  για να ολοκληρωθεί η διάνοιξη του καναλιού.
Αρχαία Κόρινθος και Ακροκόρινθος
Η Αρχαία Κόρινθος χρονολογείται από τον 10ο αιώνα π.Χ. και ήταν μια από τις  μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου αλλά και το πλουσιότερο λιμάνι.
Ο Ακροκόρινθος είναι η Ακρόπολη της αρχαίας Κορίνθου. Ένας εντυπωσιακός και απόρθητος βράχος.
Στο ψηλότερο σημείο της περιοχής βρίσκεται ο ναός της Αφροδίτης που στην αρχαιότητα είχε περίπου 1000 πόρνες- ιέρειες.
Ο ναός του Απόλλωνα βρίσκεται σε λόφο πάνω από την Ρωμαϊκή Αγορά.  Μόνο επτά από τα αρχικά 38 δωρικούς κίονες του στέκουν ακόμη ορθιοι.
Τα περισσότερα σωζόμενα σήμερα ερείπια είναι από την Ρωμαϊκή εποχή.
Αθήνα
Το 1834 η πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους μεταφέρθηκε από το Ναύπλιο στην Αθήνα. Πλούσια από  ιστορία η  Αθήνα,  είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας.
Έχουμε όλοι ακούσει για την περίφημη Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, που έχουν χαρακτηριστεί  μοναδικά μνημεία παγκόσμιου κύρους.
Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.. η Αθήνα σήμερα είναι μια σημαντική οικονομική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη:  μουσεία, μνημεία και τα θέατρα από το παρελθόν,  την Πλάκα που είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης, την διάσημη  υπαίθρια αγορά «Μοναστηάκι», νεοκλασικά κτίρια, όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το νεόκτιστο  Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα από τα σημεία που δεν πρέπει να παραλείψετε να δείτε.  Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και υπάρχει κάτι για όλους.